Nagyvilág

Brutális mészárlás volt Nigériában

Több mint száz embert mészároltak le fegyveres támadók három nigériai faluban az ország középső részén - közölték vasárnap helyi tisztségviselők.

A vérengzést szombatra virradó éjjel követték el Kaduna államban. A támadók lőfegyverekkel és bozótvágó késekkel rontottak rá az otthonaikban alvó emberekre. A sebesültek száma is magas, a három falu házait porig égették a támadók, miután elrabolták az élelmiszereket.

A hatóságok nem nyilatkoztak az elkövetők kilétéről. A helyiek szerint a muzulmán fulani pásztornép tagjai lehettek a támadók.

Az utóbbi egy évben több száz ember vesztette életét a szarvasmarha-tenyésztéssel foglalkozó fulani pásztornép és a többségében keresztény, nem nomád közösségek közötti összecsapásokban. Az összetűzések olykor felekezetközi jelleget öltenek, de alapvetően a feszültség hátterében több évtizedes területi viták állnak, és nincs közük az iszlamista Boko Haram által vezetett felkeléshez Nigéria északkeleti részén.

A 170 milliós Nigéria a legnépesebb ország Afrikában, a lakosság északon élő fele muszlim, a déli fele keresztény vallású.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik