Nagyvilág

Krími menekültek áraszthatják el Ukrajnát

Megnövekszik a Krímből menekülők száma Ukrajna belső területein, ha folytatódik az Oroszországi Föderáció agresszív tevékenysége - hangoztatta szerdán kijevi sajtóértekezletén Andrij Parubij, az ukrán államfő mellett működő nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára.

Eddig több száz krími menekült érkezett, de ha folytatódnak az orosz akciók, akkor előreláthatólag megnő a számuk. Jelenleg 399 menekültet, közöttük legfeljebb száz tatár nemzetiségűt tartanak nyilván Ukrajna belső területén. Parubij hozzátette, Ukrajna felkészült az eseményeknek erre a fordulatára, és már kidolgozták a menekültek fogadására vonatkozó terveket.

“Az ukrán állam konkrét lépéseket tett a menekültek fogadására, hogy a lehető legkomfortosabb körülményeket alakítsuk ki számukra” – mondta Parubij. Kiemelte, ehhez külföldi segítséget is kapnak.

Az ukrán határőrség szerdán arról számolt be, hogy a Krímből további menekültek – elsősorban tatárok – érkeznek Ukrajna belső területére. Kedden 158-an, míg az előző napokban 557-en hagyták el az autonóm területet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik