Nagyvilág

Gyilkossági kísérlet miatt keresik a kárpátaljai Che Guevara késelőjét

Könnyű testi sértésről szándékos emberölési kísérletté minősítette át szerdán a kárpátaljai ügyészség a Viktor Scsadej, megbízott ungvári polgármester ellen egy nappal korábban elkövetett késes támadást.

A kárpátaljai megyeszékhely megbízott polgármesterét kedd este Ungvár egyik forgalmas helyén, a nyílt utcán szúrta meg hátulról egy ismeretlen férfi, majd elmenekült a helyszínről. A városvezetőt a mentők az ungvári kórház intenzív osztályára szállították.

A támadással kapcsolatban az ungvári rendőrség könnyű testi sértés címén indított nyomozást, amit az ügyészség a vizsgálat során felmerült súlyosbító körülmények nyomán szándékos emberölési kísérletté minősített át.

Az ungvári kórház főorvosa, Ivan Kurah sebész Viktor Scsadej sebesüléséről szerdán a sajtónak elmondta: a csaknem 8 centiméter mély, 1,5-2 cm széles, bal deréktájat ért szúrás csak a szerencsének köszönhetően kerülte el a létfontosságú belső szerveket.

Mivel a 33 éves megbízott polgármester az utóbbi hónapokban fontos szerepet játszott mind az ungvári, mind a kijevi tüntetések szervezésében, azt feltételezik, hogy a támadás politikai indíttatású volt.

Az ua-reporter.com ungvári hírportál közlése szerint szerdán az ungvári vállalkozók alapítványt hoztak létre, amely 100 ezer hrivnyát (kb. 2,4 millió Ft) ajánlott fel annak, aki segít rendőrkézre keríteni Scsadej támadóját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik