Nagyvilág

Csaknem utasszállítóba csapódott egy észak-koreai rakéta

A legnagyobb kínai légitársaság egyik gépe került veszélyesen közel a rakétához. A repülőn 220 utas volt.

Alig pár percen múlt, hogy Észak-Korea nem okozott tömegszerencsétlenséget, és diplomáciai fejfájást gyakorlatilag egyetlen szövetségesének, Kínának. Az egyik, mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül kilőtt rövid hatótávolságú rakétája – amelyek az elmúlt napokban előszeretettel lövöldöznek a nyílt tengerre – ugyanis közel került ahhoz, hogy eltalálja a China Southern Airlines egyik Japánból Kínába tartó repülőgépét – írta a South China Morning Post.

A dél-koreai védelmi minisztérium közlése szerint a 220 utast szállító repülőgép az egyik kedden kilőtt rakéta útvonalán haladt át, alig pár perc különbséggel. A húsz kilométeres magasságba emelkedő rakéta lefele menet könnyendén eltalálhatta volna a gépet – közölte a szöuli védelmi szóvivő. És elmondta azt is, hogy értesítették Pekinget az esetről. A légitársaság egyelőre nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban, és a szöuli kínai nagykövetség sem válaszolt a Post kérdéseire.

Észak-Korea a február 24-én elkezdett amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokra válaszul kezdett el kísérleti rakétakilövéseket tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik