Nagyvilág

Orosz = náci – meghekkelték a hírportált

Hackerek támadták meg az RT.com címen elérhető, orosz hírportált szombaton.

Egy internetes támadás miatt, hosszú ideig a „russian” (orosz) szó szinte mindenütt „natzi”-ra (náci) cserélődött az RT.com című, állami támogatással létrehozott oroszországi hírportálon – írja a Neowin című IT szakportál.

A gyakorlatilag Oroszország angol nyelvű szócsövének számító hírportálon ilyen címek jelentek meg szombaton, helyi idő szerint 22 óra után: „Ezrek tüntetnek az illegitim kormány ellen, s náci zászlókat lobogtatnak Ukrajna keleti felében.” „Putyin: szükséges a náci polgárok és katonák fegyveres védelme Ukrajnában.” „Több mint 143.000 ukrajnai náci kért menedékjogot Oroszországban az elmúlt néhány hétben.

Néhány perccel később az oldal szerkesztői, elkezdték egyesével átírni a címeiket, és a Twitteren kiírták, hogy a hírportált meghekkelték, de már dolgoznak a hiba elhárításán.

Korábban az ukrán tüntetéseket támogató Anonymus zászlaja alatt működő hekkerek kiszivárogtattak 500 megabytenyi orosz, állami dokumentumot azzal az ígérettel, hogy hamarosan még többet is megosztanak majd a nyilvánossággal. Ennek ellenére a szervezet, és senki más sem vállalta a felelőséget az RT.com megtámadásáért, ahogy sem világos, hogy hogyan tudták kivitelezni az akciót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik