Nagyvilág

Tragédia lett az osztálykirándulásból

Iskolai kirándulásra tartó diákok emeletes busza ütközött össze egy nagy teherautóval pénteken Thaiföld keleti részén, 13 diák és két tanár meghalt, több mint harmincan megsérültek, köztük öten súlyosan - közölte a rendőrség.

Az autóbusz körülbelül hatvan – 10 és 15 év közötti – lányt vitt egynapos kirándulásra az északkeleti Nakhon Ratcsaszima egy iskolájából a tengerparti Pattajára. Amint röviddel indulás után egy lejtős úton haladt lefelé a hajnali sötétben, a sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött, és az frontálisan összeütközött egy 18 kerekes kamionnal – mondta el Anukarn Thammavidzsarn alezredes.


Fotó: Europress / AFP

Az ütközés után a busz megpördült, és lecsúszott az útpadkáról. A helyszínen készül fotók tanúsága szerint a jármű mindkét szintjén betörtek az ablakok. A rendőrök keresik a sofőrt, aki elmenekült, és azt vizsgálják, hogy a fék romolhatott el, vagy a vezető aludt el a volánnál. “Azt gyanítjuk, hogy a fékekkel lehetett probléma, mert a jármű öregnek tűnt” – mondta az alezredes, de nem zárta ki a sofőr felelősségét sem.

Egy másik, az iskola fiúdiákjait szállító emeletes busz követte a lányok buszát, de nem sodródott bele a karambolba.

Thaiföldön gyakoriak a közúti balesetek, mert a biztonsági előírások gyengék, és a közlekedési szabályokat nemigen tartják be. Tavaly több mint 8600 halálos áldozatuk volt a baleseteknek, karamboloknak a thai utakon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik