Nagyvilág

Megtalálták az indiai tengeralattjáró halott tisztjeit

A legénység többi tagját kimentették a füstölő tengeralattjáróból.

A szovjet gyártmányú, Szindhuratna nevű 3 ezer tonnás tengeralattjáróban sűrű füst keletkezett szerda reggel, amikor Mumbai partjaitól 40-50 kilométerre járt felújítása utáni próbaúton. A füst miatt hét tengerész eszméletét vesztette. Őket légi úton a haditengerészet asvini kórházába szállították kezelésre; állapotuk stabil.

A legénység többi tagja megúszta sértetlenül a történteket a két tisztet kivéve. Őket már csak holtan találták meg a járműben azután, hogy az partot ért.

A gyanú szerint akkumulátorból szivárgó gáz okozhatta a balesetet. Az ügyben vizsgálat indul, az indiai haditengerészet parancsnoka pedig lemondott.

Az utóbbi időben több tengalattjáró-balesetet ért meg az indiai flotta. Tavaly augusztusban a Szindhuraksak nevű tengeralattjáró süllyedt el a mumbai kikötőben, miután robbanás történt rajta. A legénység mind a 18 tagja meghalt. Az 16 éves, orosz gyártmányú jármű szintén nem sokkal korábban tért vissza Oroszországból, ahol átfogó vizsgálaton és felújításon ment keresztül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik