Nagyvilág

Robbanás egy indiai tengeralattjárón

Balesetet szenvedett szerda reggel Mumbai partjaitól mintegy 40-50 kilométerre az indiai haditengerészet egy szovjet gyártmányú tengeralattjárója, majd parancsot kapott, hogy jöjjön fel a felszínre, és térjen vissza a partra. Két tisztet még nem találnak.

A jelentések szerint kisebb robbanás történt a Szindhuratna nevű, 3 ezer tonnás vízi járművön, amelyet felújítási munkálatok után éppen teszteltek a víz alatt. A fedélzeten füst keletkezett, és legalább négy-öt tengerész eszméletét vesztette, őket légi úton a haditengerészet asvini kórházába szállították kezelésre.

A legénység többi tagját a két tiszt kivételével kimentették, az utóbbiakat még keresik a hajón – közölte a haditengerészet szóvivője. Egyéb sérülésekről vagy károkról nincs hír. A gyanú szerint akkumulátorból szivárgó gáz okozhatta a balesetet, amelyet súlyosnak minősítenek. Lőszer nem volt a járművön a szóvivő elmondása szerint. Az ügyben vizsgálat indult.

Tavaly augusztusban a Szindhuraksak nevű tengeralattjáró süllyedt el a mumbai kikötőben, miután robbanás történt rajta, valószínűleg a torpedótároló részében, majd tűz ütött ki. A fedélzeten lévő mind a 18 ember életét vesztette. A 16 éves, szintén orosz gyártmányú jármű nem sokkal korábban tért vissza Oroszországból, ahol átfogó vizsgálaton és felújításon ment keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik