Nagyvilág

Elkészült a megkorbácsolt Pussy Riot klipje

Hiába estek korbáccsal a punkzenekar tagjainak a kozákok Szocsiban, a zenekar elkészítette a klipet.

Korábban már írtunk róla, hogy brutálisan megverték a zenekar tagjait, illetve az őket filmező stábot. A női punkegyüttes kis előadásra készült egy, a téli olimpiát reklámozó falfelület előtt rikító színű ruhába öltözve, arcukra maszksapkát húzva. Amint elővettek egy gitárt, továbbá jelképesen – hangerősítés nélkül – egy mikrofont, és a zenekar szólistája rázendített a „Putyin megtanít, hogy szeresd a hazád” című dalra, amihez a klipet forgatták. Ekkor legalább tíz kozák biztonsági őr lépett hozzájuk, fejükről lerántották a símaszkokat, kezükből kikapták a gitárt, majd előkerült a korbács és a gázspray.

De ez nem tartotta vissza a zenekar tagjait – akik már többször megjárták a börtönt – abban, hogy elkészüljön a klip a „Putyin megtanít, hogy szeresd a hazád” című dalhoz.

Az alábbi klipben pedig a verés összes jelenete előkerül:

A Pussy Riot akkor vált világhírűvé, mikor a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban 2012 februárjában tartott, botrányt keltő fellépése miatt két tagja 21 hónapon át javító-nevelő táborban raboskodott. Tavaly decemberben szabadultak, miután – büntetésük lejárta előtt három hónappal – közkegyelmet kaptak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik