Nagyvilág

Ítéletidő csapott le Madeirára

A havazás és az erős szél miatt repülőjáratokat töröltek, több hegyi utat járhatatlan és Ronaldo sem tudta átadni az Aranylabdáját a múzeumnak.

Az Atlanti-óceánban elterülő, Portugáliához tartozó sziget középső részén szombat délután több autó elakadt a nagy havazásban, az utasokat ki kellett menekíteni.

Cristiano Ronaldo, a portugál labdarúgó válogatott csapatkapitánya – a festői szépségű sziget leghíresebb szülöttje – Facebook-oldalán azt írta, hogy nem tudott elutazni Madeirára, ahol a múlt hónapban neki ítélt Aranylabdát akarta elhelyezni múzeumában.

A kontinentális Portugáliában sem jobb a helyzet. Hatalmas hullámok ostromolják a partokat, a víz több házat és egyéb létesítményt öntött el. A hatóságok megtiltották a belépést a Lisszabontól délre, valamint az északi Ovar környékén lévő strandokra.

Portugália északi és déli részén összesen hét körzetben narancs riasztást adtak ki a tenger erős hullámzása, a heves szél és az esők miatt. A veszélyt jelző négyfokozatú skálán a narancs a második legmagasabb szintnek felel meg.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik