Nagyvilág

Lelőtték a volgográdi robbantások egyik kitervelőjét

Az orosz biztonsági erők szerdán végeztek a decemberben elkövetett volgográdi öngyilkos robbantásos merényletek egyik feltételezett megszervezőjével - közölte a nyomozó hatóság.

Az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság szóvivője arról számolt be, hogy a biztonsági erők a nap folyamán körülvették egy fegyveres csoport rejtőzködő tagjait a dagesztáni Izberbas városában, majd a kirobbant tűzharcban végeztek a 30 éves Dzsamaldin Mirzajevvel, aki a gyanú szerint korábban részt vett az öngyilkos merénylők kiképzésében és Volgográdba küldésében.

Tavaly december 29-én a volgográdi központi pályaudvaron, majd 30-án egy trolibuszon elkövetett öngyilkos merényleteknek harmincnégy halálos áldozata és mintegy hetven sérültje volt.

Az orosz hatóságok néhány nappal ezelőtt azonosították a robbantások elkövetőit, valamint őrizetbe vették két feltételezett tettestársukat az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi Dagesztánban.

Az iszlám állam létrehozásáért harcoló Kaukázusi Emírség nevű iszlamista ernyőszervezet vezetője nemrégiben arra buzdította követőit, hogy hajtsanak végre támadásokat a pénteken kezdődő szocsi téli olimpia helyszínein.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik