Nagyvilág

Kézigránátot dobtak egy iskolára

A támadás az egyik szünetben történt, egyes hírek szerint egy kicsapott diák lehetett a tettes.

Legalább hat gyermek megsebesült Líbiában szerdán, amikor egy ismeretlen tettes a keleti Bengáziban kézigránátot hajított iskolájukba – közölték egészségügyi és biztonsági források.

A sebesült gyermekeket ápoló kórház szóvivője elmondta, hogy gránátot az elemi iskolát körbevevő falon kívülről dobták az intézmény területére. A gyermekek közül egyesek könnyen, mások közepes mértékben sebesültek meg.

Szemtanúk elmondták, hogy a támadás az egyik szünetben történt, és az épület egy részét is megrongálta. Biztonsági források szerint az ismeretlen elkövető elleni nyomozás folyamatban van. A Sky News Arabia tv-csatorna internetes oldalán megjelent hír szerint a tettet egy diák követte el, akit röviddel azelőtt zárt ki a vezetőség az iskolából.

A hasonló robbantások nem ritkák a kelet-líbiai városban, ahol a biztonsági erők gyakran tűznek össze különböző szélsőséges milíciákkal. Néhány nappal ezelőtt fegyveresek elrabolták Bengáziban a líbiai különleges erők parancsnokának fiát.

Két és fél évvel Moammer Kadhafi uralmának megdöntése után a korlátozott erejű hadsereg folyamatos harcban áll a különböző fegyveres csoportokkal, amelyek a forradalom alatt Kadhafi csapatai ellen harcoltak, azóta viszont nem hajlandók letenni a fegyvert, és ezzel elismerni a biztonsági erők kizárólagos törvényességét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik