Nagyvilág

Már nincs Bécsben a bukott kormányfő

A múlt héten lemondott ukrán miniszterelnök állítólag már vasárnap elhagyta az osztrák fővárost.

Már nem tartózkodik Bécsben a múlt héten lemondott ukrán kormányfő, Mikola Azarov – ismertette kedden “jól informált körökből” származó értesülését az osztrák hírügynökség.

Azarov állítólag már vasárnap este elhagyta Ausztriát, és Kijev felé vette az irányt. A volt miniszterelnök tartózkodási helyéről egyelőre nem adott tájékoztatást az ukrán külügyminisztérium.

A Krone Zeitung című osztrák napilap még pénteken számolt be arról, hogy Azarov néhány órával múlt keddi lemondása után Bécsbe utazott. Az újság a volt kormányfőhöz közel álló forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Azarov magángéppel ment családtagjai után, és hosszabb időt szándékozik Bécsben tölteni.

A Format című osztrák politikai hetilap pedig arról cikkezett, hogy Azarov fiának, Olekszijnek a tulajdonában van egy villa Bécs Währing (Pötzleindensdorf) nevű negyedében, és különböző céges üzletekben is érdekelt. A Format szerint Bécs fontos terepe Azarov és Viktor Janukovics ukrán elnök milliós pénzügyi, illetve ingatlan ügyleteinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik