Nagyvilág

Templomban rendeztek mészárlást a fegyveresek

nigéria (nigéria)
nigéria (nigéria)

Kiderültek a részletek a vasárnapi nigériai támadásokról. Az egyikben harminc embert öltek meg különös kegyetlenséggel.

Feltehetően szélsőséges iszlamisták két támadásban megöltek legalább 75 embert és porig romboltak több száz lakóházat Nigériában vasárnap. A BBC beszámolója szerint az afrikai ország észak-keleti részén található Adamawa szövetségi államban felkelők elzárták az egyik templom bejáratát és brutális mészárlásba kezdtek.

Yola város érseke elmondta: a fegyveresek teherautókon érkeztek, és az istentisztelet vége felé torlaszolták el a templom ajtaját. A rémült lakosok egy része az ablakon keresztül menekült volna, de tüzet nyitottak rájuk. Néhány templomba járónak elvágták a torkát. Összesen harminc emberrel végeztek a fegyveresek, akik a faluban folytatták kegyetlenkedéseiket: házakat gyújtottak fel és helyi lakosokat ejtettek túszul. Négy óráig tartott a horror.

Ugyanezen a napon egy másik faluban több mint félszáz embert mészároltak le a támadók, akik robbanószerkezeteket is hátra hagytak, amelyek közül kettő hétfőn reggel lépett működésbe és kis híján végzett a halottakat összegyűjtőkkel.

A nigériai hatóságok a Boko Haram (jelentése: „A nyugati oktatás tilos”) nevű iszlamista szervezetet gyanítják a mészárlások elkövetőjeként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik