Nagyvilág

Túszszabadítók haltak meg Nairobiban

nairobi támadás (nairobi, terrortámadás, kenya)
nairobi támadás (nairobi, terrortámadás, kenya)

Belehalt sebesüléseibe a kenyai biztonsági erők három tagja, a katonák a negyedik napja tartó nairobi túszdráma során sebesültek meg - jelentette be kedden a kenyai hadsereg.

“A túszok életének megóvása érdekében hozott rendkívüli óvintézkedések ellenére több katona is megsebesült a kényes és bonyolult művelet során, amely a Westgate bevásárlóközpontban fogva tartott túszok kiszabadítására irányult” – közölte Cyrus Oguna ezredes, a hadsereg szóvivője, hozzátéve, hogy “a biztonsági erők rendkívüli professzionalizmussal hajtották végre a műveletet”.

A kenyai fegyveres erőknek kedden sikerült megölniük további hat terroristát a bevásárlóközpontban – közölte a kenyai Citizen TV részletek ismertetése, valamint források megjelölése nélkül.

A kormány bejelentette, hogy ellenőrzése alatt tartja a bevásárlóközpontot, bár kedd reggel – helyi idő szerint – fél tízkor újabb lövöldözés tört ki. A lövések öt perc után elhaltak. Robbanás nem volt.

A helyszínen lévő biztonsági erők két tagja azt mondta, hogy embereik még mindig a négyszintes épület átfésülését végzik. Más biztonságiak arról számoltak be, hogy a különleges erők az épületben rejtőző “egy vagy két” terroristával még mindig harcot vívnak.

A terrortámadásnak legalább 62 halálos áldozata és 200 sebesültje volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik