Nagyvilág

Jöhet a kijárási tilalom és a határok lezárása?

A tüntetők Kijevben elfoglalták az igazságügyi minisztériumot, válaszul a miniszter a rendkívüli állapot bevezetésével fenyegette meg őket.

Január 28. sorsfordító nap lehet Ukrajnában: a parlament keddi ülésén akár a rendkívüli állapotot is kihirdethetik. Az igazságügyi miniszter is ezzel fenyegette meg azokat a tüntetőket, akik éjszaka elfoglalták a minisztérium épületét.”Ha nem hagyják el az épületet, arra kényszerülök, hogy kezdeményezzem a szükségállapot esetleges kihirdetését az egész országra” – jelentette be. Az intézkedés a kijárási tilalom bevezetésével és a határok lezárásával járna. A fenyegetésre a tüntetők állítólag kimentek, de a bejáratot továbbra is blokád alatt tartják.

Ungváron ezzel szemben nyugalom volt, pedig a demonstrálók eredetileg azt tervezték, hogy akárhogy is, de lemondatják a kormányzót. Ám a hivatali épület üres volt, a dolgozók mára szabadnapot kaptak. Délután aztán megérkezett két kárpátaljai parlamenti képviselő, akik bejelentették, hogy holnap, kedden bizalmatlansági indítványt adnak be a megyei kormányzó ellen és megalakítják a Népi Tanácsot.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik