Nagyvilág

Putyin bárkinek elhúzza a nótáját

Vagy elzongorázza, mert itt éppen egy versenyzongora előtt ül. Mindenki feszülten figyeli Oroszország elnökét, az előadás végén pedig érkezik a tapsvihar. De mi a helyzet Orbánnal?

Arról nem tudunk, hogy amikor Orbán Viktor Moszkvában aláírta a paksi atomerőmű bővítését, a sikeres, háromezermilliárdos üzletet, a végén felcsendült-e valami muzsika, mondjuk az Örömóda, bár az pont nem, mert az Európai Unió hivatalos himnusza is.

De a minap Vlagyimir Putyin zongora elé ült, moszkvai egyetemistáknak mutatta meg, hogy egy elnöknek mindenhez értenie kell, a kultúrához is. Mindenki lélegzetvisszafojtva figyel, ahogy az elnök leül és felcsendül a „Moszkvai ablakok” dallama. Kotta nélkül, fejből, a vége óriási tapsvihar, bár ezt előre megmondtuk volna.

Ha muzsika, Orbán sem marad adósa senkinek

És a magyar miniszterelnök? Neki is volt már feledhetetlen alkotása, bár ő nem hangszeren alkotott maradandót, énekelt, nem is akárhogy. Etyeken zendített rá a fehérvári huszárokra, meg arra, hogy sok lányt meghágtak.

Bár lehet, hogy Moszkvában, ha dalolászásra került a sor, akkor inkább ez ment?

Hiába lesz nyilvános a szerződés, ezek a részletek biztos nem fognak kiderülni. Sajnos. De azt most eldönthetik, hogy Putyinnak vagy Orbánnak erősebb-e a művészi vénája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik