Nagyvilág

Biciklistákat vettek célba a terroristák

Pakisztáni fegyveresek (pakisztán, fegyveresek,)
Pakisztáni fegyveresek (pakisztán, fegyveresek,)

Pokolgépes merényletet követtek el Pakisztán északnyugati részén rendőrök ellen, egy másik helyszínen pedig fegyveresek megtámadták egy külföldi kerékpáros csoport testőreit.

A két terrorcselekményben 11 ember vesztette életét.

A biciklire erősített pokolgépet egy rendőrségi gépjármű mellett robbantották fel Északnyugati Határtartomány Csarszadda körzetében. A rendőrök gépkocsija a gyermekbénulás elleni országos oltókampány aktivistáinak védelmére sietett, és éppen egy iskola épülete mellett haladt el, amikor a pokolgép működésbe lépett.

A robbanásban meghalt hat rendőr és egy iskolásfiú, további kilencen pedig megsebesültek, diákok és rendőrök – jelentette a helyi média. A merénylet elkövetőjeként egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett.

Szünet nélküli vérontás

A külföldi kerékpáros csoport testőreit az ország délnyugati részén lévő Beludzsisztán tartomány Masztung körzetében támadták meg fegyveresek. Az összecsapásban meghalt négy testőr és megsebesült további tíz, illetve megsebesült egy spanyol turista is – jelentette szintén a helyi média. Ez utóbbi támadás elkövetőjeként sem jelentkezett senki.

Masztung körzetben történt az a pokolgépes támadás is, amelyet kedden követtek el egy síita zarándokokat szállító autóbusz ellen. Az első jelentések szerint a merényletnek 22 halálos áldozata volt, egy szerda reggeli tudósítás azonban már 28 halottról számolt be.

Ugyancsak szerdai jelentések szerint szélsőségesek az előző nap a dél-pakisztáni Karacsiban megöltek három egészségügyi alkalmazottat, akik gyermekbénulás elleni oltásokat végeztek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik