Nagyvilág

Ingyenkonyhán dolgozott az Obama család

Önkéntesekkel készített burritókat az amerikai elnök és családja a Martin Luther King nap alkalmából.

A működése 25. évfordulóját ünneplő D.C. Central Kitchen, ahol az Obama család a mexikói specialitást készítette, a legrégibb és legnagyobb úgynevezett közösségi konyha az Egyesült Államokban. A fővárosból és környékéről begyűjtött élelmiszereket hasznosítja újra, emellett munkanélküli felnőtteknek nyújt lehetőséget, hogy a munkaerőpiacon hasznosítható képességekre tegyenek szert, miközben részt vesznek az ételek elkészítésében és felszolgálásában. A konyha naponta mintegy ötezer adag ételt oszt szét a rászorulók között.


Fotó: Europress

A tortillaspecialitás készítésében ezúttal részt vett az elnökön, feleségén és gyermekeiken kívül számos önkéntes is. A konyhán dolgozók fele hajdani elítélt, volt drogos vagy egykori hajléktalan, akik a képzési programot elvégezve ma már fizetett alkalmazottak.

Az Egyesült Államokban minden évben január harmadik hétfőjén emlékeznek Martin Luther Kingre születésnapja alkalmából (január 15.). Ezt a napot hagyományosan a közösség szolgálatának illik szentelni. A Nobel-békedíjas baptista lelkészt, fekete polgárjogi harcost 1968-ban ölték meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik