Nagyvilág

Zsúfolt piacon robbantott az öngyilkos merénylő

Pakisztan(210x140)(1).jpg (pakisztán, )
Pakisztan(210x140)(1).jpg (pakisztán, )

A pakisztáni hadsereg főhadiszállásának közelében, Ravalpindi városban történt az eset. A merényletben legalább 10 ember meghalt, 18-an megsérültek.

A merénylő egy zsúfolt piacon hozta működésbe a robbanószerkezetet. A piac, amely tízperces sétára található a hadsereg parancsnokságától, a város egyik legbiztonságosabb övezetében fekszik.

Egy nappal korábban, vasárnap húsz pakisztáni katona halt meg egy katonai konvoj elleni pokolgépes támadásban Pakisztán északnyugati részén. A sebesültek száma meghaladta a harmincat. A biztonsági szolgálattól származó információk szerint egy öngyilkos merénylő a konvojhoz tartozó, robbanóanyaggal megpakolt gépkocsiban robbantotta fel magát.

A hadsereg ellenség

Egy helyi tévécsatorna szerint a pakisztáni tálib mozgalom jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. Szóvivőjük, Sahidulla Sahíd leszögezte, hogy ellenségnek tekintik a hadsereget, és folytatni fogják ellene a támadásokat szerte az országban.

A több mint hárommilliós Ravalpindi a főváros, Iszlámábád közelében fekszik, Pandzsáb tartományban. A főváros nemzetközi repülőtere tulajdonképpen Ravalpindiben van. A város déli részén található a Dhamial Army Airbase katonai repülőtér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik