Nagyvilág

Késsel támadt a reptéri biztonságiakra

kes(210x140)(6).jpg (kés, )
kes(210x140)(6).jpg (kés, )

Repülőtéri késelőt fogtak el Északnyugat-Kínában. A sérültek állapota súlyos.

Kanszu tartomány székhelyén, Lancsou repülőterén történt az eset. A repülőtér szóvivője elmondta, hogy a közelebbről meg nem nevezett támadó áthatolt a biztonsági ellenőrzésen és az őt megállítani akarókat szúrta meg. A három sérült közül kettőnek az állapota válságos, valamennyien kórházban vannak.

2012 nyarán egy a szomszédos Hszincsinag-Ujgur autonóm területen közlekedő légi járaton hatástalanítottak merényletre készülő embereket. A gyanúsítottak kasgári ujgur nemzetiségűek voltak, s egy alumínium mankó darabjának segítségével akartak betörni a pilótafülkébe, illetve robbanóanyagot akartak meggyújtani.

2011 őszén pokolgépes fenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre Kanszu tartományban egy Pekingből Hszincsiang székhelyére, Urumcsiba tartó repülőgép, mert egy utas azzal fenyegetőzött, hogy robbanószerkezet van a gépen.

2008 márciusában egy Urumcsiból a kínai fővárosba indult gép hajtott végre öt perccel a felszállás után kényszerleszállást Kanszu tartományban, mert egy nő “légi katasztrófát” akart okozni – adta hírül akkor a kínai média. Sajtóbeszámolók szerint a személyzet a mellékhelyiségben tűzveszélyes anyagot talált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik