Nagyvilág

Ravatalnál tapostak agyon 18 embert Indiában

mumbai (mumbai, )
mumbai (mumbai, )

A tömeges tolongás egy muszlim szekta 102 éves vezetőjének gyászolásakor alakult ki.

A város vezetőinek közlése és televíziós híradások szerint a tolongás a Davúdi Bohra muzulmán közösség szellemi vezetőjének, Sziedna Mohamed Burhanuddinnak a házánál alakult ki, Mumbai egyik jómódú negyedében, Malabar Hillben.

A CNN-IBN televíziós csatorna a rendőrségre hivatkozva arról számolt be, hogy a gyászolók várakozó tömege egyszer csak előrelódult, és sokakat a ház kapujának szorított. A 18 halott mellett a szerencsétlenségnek legalább ötven sérültje van.

A matuzsálemi korú vallási vezető pénteken hunyt el, holttestét a házában ravatalozták fel, hogy hívei leróhassák kegyeletüket.

India szent helyein gyakorta történnek hasonló szerencsétlenségek, de általában nem a Mumbaihoz hasonló nagyvárosokban, ahol a nagyobb rendőri jelenléttel szabályozni tudják a tömeg áramlását.

Tavaly októberben több mint száztíz ember halt meg egy hindu templomnál kialakult tömegpánikban, a közép-indiai Madhya Pradesh államban. A szerencsétlenség ott a templomhoz vezető, hét méter széles hídon történt, miután az ünnepre érkező tömegben elterjedt az a rémhír, hogy a Szind folyón átívelő híd rövidesen összedől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik