Nagyvilág

Elnézte a repteret a Boeing pilótája

boeing (boeing, repülő, utasszállító, )
boeing (boeing, repülő, utasszállító, )

Rossz repülőtéren szállt le a Southwest amerikai fapados légitársaság Boeing 737-700-as repülőgépe a Missouri állambeli Bransonban.

A légitársaság tájékoztatása szerint a 4013-as járat Chicago – Midway Nemzetközi Repülőtérről Bransonba tartott, de a központi repülőtér helyett egy attól hét mérföldre északkeletre lévő kisebb repülőtéren, Taney Countyn landolt. A járaton 124 utas és öt fő hajózó személyzet volt, senki nem sérült meg.

A Southwest szóvivője azt mondta, a kisebb repülőtér futópályája elég hosszú ahhoz, hogy a gép fel tudjon szállni. A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) vizsgálatot indított az ügyben.

Tavaly novemberben egy Boeing 747-esnek az amerikai légierő McConnell bázisán kellett volna landolnia Wichitában, ehelyett egy 15 kilométerrel északra lévő légikikötőben landolt. A gépen a két pilótán kívül senki nem tartózkodott.

A Southwest a világ legnagyobb fapados légitársasága, 1967-óta működik, flottája 582 gépből áll, ezek mindegyike a Boeing 737-es különböző variánsaiból áll. A társaság 89 desztinációra repül, 2012-es árbevétele 17 milliárd dollár volt, a 2012-es évet 623 millió dolláros nyereséggel zárták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik