Nagyvilág

Fertőző tüdőkór támadott meg több száz gyereket Houstonban

kórház (kórház, orvos)
kórház (kórház, orvos)

Az influenzaszerű tüneteket okozó vírus a felnőtteknél csak enyhe panaszokkal jár, csecsemők számára azonban életveszélyes.

Több mint hétszáz gyereket szállítottak kórházba az egyesült államokbeli Houstonban egy nagyon fertőző légúti betegség, az óriássejtes tüdőmegbetegedés miatt, amelyet az RSV-vírus okoz – közölték csütörtökön egészségügyi tisztségviselők.

A Texasi Gyerekkórházba több mint hatszáz, egy másik gyerekkórházba pedig száznegyven fertőzött gyereket vittek be az utóbbi hónapokban – közölték az illetők a Houston Chronicle című lappal.

Az influenzaszerű tüneteket okozó, a fertőzöttek számát tekintve általában január végén tetőző RSV-vírus felnőttek esetében csak enyhe panaszokat okoz, csecsemők számára azonban életveszélyes is lehet. Védőoltást egyelőre nem sikerült kifejleszteni ellene.

Texas szövetségi államot más influenzabetegségek is sújtják az idén, főleg a H1N1 vírustól. E vírus tizenhárom ember halálát okozta decemberben Houstonban, az állam északi részén pedig legalább húsz ember vesztette életét valamilyen influenzában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik