Nagyvilág

2,4 millióért keresik a farkasgyilkost

farkas (farkas, )
farkas (farkas, )

Egy svájci állatvédő egyesület 10 ezer svájci frank (2,4 millió) forint nyomravezetői jutalmat ajánlott fel annak, aki segít a hatóságoknak kézre keríteni a hosszú idő óta első svájci farkasfalka egy tagjának elejtőjét.

A Farkas Svájc nevű egyesület közölte, hogy nem akar önbíráskodni, az orvvadász nyomára vezető bármilyen információt átadnak az illetékes nyomozó hatóságnak. Az aktivisták “körözési” falragaszokon is keresik a ritka ragadozót elejtő vadászt.

A kelet-svájci Graubünden tartományban, Chur város közelében január 3-án bukkantak vadőrök egy fiatal hím tetemére, amely lőtt sebektől pusztult el, szemlátomást hosszú haláltusa után. Az illegálisan elejtett állat tagja volt egy tíz egyedből álló családnak, az elsőnek, amelyet azóta láttak Svájcban, hogy a faj az 1990-es évek óta kezdett újra feltünedezni az alpesi országban.

Ez a második eset, hogy orvvadász lőtt le farkast Svájcban a faj lassú visszahonosodásának kezdete óta. Szakértők szerint jelenleg mintegy húsz egyed élhet az ország területén.

A farkasok újramegjelenését nem nézik jó szemmel a haszonállataikat féltő svájci gazdák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik