Nagyvilág

Órái lehetnek hátra Ariel Saronnak

Tovább romlott a kómában fekvő volt izraeli kormányfő állapota. Az orvosok reménytelennek tartják a helyzetet.

Ariel Saron már nyolc éve fekszik kómában. Az elmúlt hetekben – mint ahogy arról beszámoltunk – rohamosan romlott az állapota, már temetését is szervezik. Azóta nem javult, sőt az orvosok reménytelennek tartják a helyzetet.

Az izraeli katonai rádió értesülései szerint a volt miniszterelnöknek legfeljebb “néhány napja, ha ugyan nem néhány órája maradt hátra”. Családja folyamatosan Saron betegágya mellett van.


Fotó: EPA / Jim Hollander

A most 85 éves Ariel Saront 2006. január 4-én agyvérzés érte, kómába esett, és azóta nem tért magához. Jelenleg az ország legnagyobb kórházában, a Tel-Hasomer településen lévő Háim Seba Kórházban tartják mesterségesen életben. Állapota január 1-jén kezdett gyors ütemben romlani

A közvélemény szemében Saron legfontosabb lépése a libanoni invázió volt, amelyet 1981-től 1983-ig tartó védelmi minisztersége alatt hajtott végre.

A volt tábornok az ezredfordulóra a nacionalista jobboldal egyik politikai vezére lett, de 2005-ben a Gázai övezetből való egyoldalú kivonulással kiváltotta saját táborának haragját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik