Élet-Stílus

Elvesztheti legjobb barátját a kómás kisfiú

A hatóságok szerint a staffordshire terrier veszélyes, ezért el kell távolítani a gyerek ágya mellől.

A kis Dylan születése óta vegetatív kómában fekszik, magatehetetlen, az egyedüli kapcsolata a világgal, hogy néha kinyitja a szemét, bár az orvosok szerint ilyenkor sincs teljesen magánál. A kisfiút, ahogy a hozzá hasonló állapotban lévő betegek többségét, lélegeztető-gép tartja életben. No és még egy valami: Tascha, a hat éves staffordshire terrier, aki családja szerint csak alig-alig mozdul el a kisfiú ágya mellől.

A kutya kezelőorvosai szerint is jó hatással van a kisfiú állapotára, amikor vele van és hozzábújik, Dylan szívverése lassul, izmai elernyednek, láthatóan megnyugszik. Ennek ellenére Tascha bajban van: néhány hónapja egy séta közben összeverekedett egy másik kutyával, sőt meg is harapta, emiatt a hatóságok veszélyesnek kiáltották ki. Nem csak a kórházból akarják kitiltani, de el akarják venni a családtól és ha muszáj, el is altatnák.


Kép forrása: Facebook

A Brandenburgban élő család története a napokban először a helyi BZ újságban jelent meg, majd innen lassan az egész világot bejárta. Többek között eljutott egy berlini tűzoltóhoz is, Jürgen Töpferhez, aki hirtelen ötlettől vezérelve létrehozott egy Facebook-oldalt, hogy megmentse Taschát és gazdáit. A kampány kicsit több mint egy hete kezdődött és ennek a cikknek a készültekor már több mint 190 ezer rajongója volt. Ők mindannyian abban bíznak, hogy sikerül jobb belátásra bírniuk a hatóságot.

Az esettel kapcsolatban a polgármester, Bodo Oehme azt nyilatkozta, vannak esetek, amikor kivételt kell tenni a kutyákkal, különösen, ha azok egy sérült ember mellett látnak el segítő feladatot. Hozzátette, a kutya sorsáról nemsokára döntenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik