Nagyvilág

Ketten meghaltak az amerikai helikopterbalesetben

Apache helikopter (apache, helikopter, )
Apache helikopter (apache, helikopter, )

Az ötfős személyzet négy tagját kimentették az óceánból, de közülük ketten életüket vesztették, egy pedig eltűnt, vélhetően ő sem élhette túl.

Az Atlanti-óceánba zuhant MH-53-E Sea Dragon típusú, a tengeri aknaelhárítás feladataira átalakított gép személyzetéből négy embert egy másik helikopter kiemelt a hullámokból, ám ketten közülük nem élték túl a balesetet. Egy tengerészt keresnek. Noha a személyzet tagjai vízhatlan mentőöltözéket viseltek, szakértők szerint kevés rá az esély, hogy egy ember, akár egy ilyenben is, 1-3 óránál hosszabb ideig életben maradhasson az ötfokos tengervízben.

A baleset, amelynek oka egyelőre ismeretlen, egy rutingyakorlaton történt. A két életben maradt tengerészt egy norfolki kórházban ápolják, egyikük állapota súlyos, a másiké kielégítő.

Egy ugyanilyen típusú helikopter 2012-ben zuhant le Ománban, amikor egy lezuhant repülőgép roncsait próbálta meg elszállítani. Az akkori balesetben ketten életüket vesztették. Az akkori a katasztrófát az okozta, hogy a személyzet nem tartotta be a biztonsági előírásokat.

Az amerikai haditengerészetnek 29 Sea Dragonja van. A helikoptereket már az előző évtizedben ki akarták vonni a szolgálatból, de a fegyvernem nem kapott újakat a helyettük.

Kedd este Anglia keleti részén zuhant le egy HH-60G Pave Hawk típusú amerikai katonai helikopter, amely éjszakai repülési gyakorlaton vett részt. A szerencsétlenségben a személyzet négy tagja életét vesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik