Nagyvilág

Merkel mankókkal dalolt a gyerekekkel

merkel mankókkal és gyerekekkel (angela merkel, mankó, )
merkel mankókkal és gyerekekkel (angela merkel, mankó, )

Kedden jelent meg először a nyilvánosság előtt a német kancellár azóta, hogy karácsonyi vakációján síbaleset miatt medencecsonttörést szenvedett Svájcban.

Az 59 éves politikusnő a kancellári hivatal épületében két mankójára támaszkodva, de mosolyogva csatlakozott egy gyermekrendezvényhez, amelyen a jelmezt öltött résztvevők karácsonyi dalokat énekeltek.

A lábadozó Merkelt mintegy száz gyermek vette körül, akik Németország különböző részeiből érkeztek a hagyományos Napkeleti bölcsek című, jótékonysági rendezvényre. Ez volt azon kevés esemény egyike, amelyet nem töröltek a kancellár balesete miatt. Merkel maga is dalolt és beszélt a gyerekekhez, akik a rendezvény révén összegyűlt pénzzel a világ menekült gyermekein próbálnak segíteni.

Bár az orvosok azt tanácsolták Merkelnek, hogy ha lehet, három hétig feküdjön, a kancellár maga akar elnökölni a német kormány első idei ülésén, amely szerdán lesz. Külföldi útjait és találkozóit a lengyel és a luxemburgi miniszterelnökökkel ugyanakkor lemondta.

Olvasói sztorik