Nagyvilág

Merkel síbalesetet szenvedett

Angela Merkel (Angela Merkel)
Angela Merkel (Angela Merkel)

Síbalesetet szenvedett Angela Merkel Svájcban, a német kancellárnak a medencecsontja részleges törése miatt több hetes pihenőt kell tartania - közölte hétfőn Steffen Seibert kormányszóvivő Berlinben.

Merkel sífutás közben esett el még a karácsonyi vakációja alatt a svájci Engadinban. A szóvivő szerint az 59 éves kancellár asszony “nem ment gyorsan”, de további részleteket nem közölt a balesetről. Merkel először azt hitte, csak súlyos zúzódást szenvedett az esés miatt, de később megállapították, hogy részlegesen eltört medencecsontjának bal hátsó íve, és emiatt három hétig sokat kell feküdnie.

A sérülés miatt a német kancellár több tárgyalást és utazást kénytelen lesz lemondani a következő három hétben. Munkája nagy részét igyekszik majd otthonról elvégezni, tud kommunikálni, és mankó segítségével járni is – mondta a szóvivő.

Több más megbeszélt találkozó mellett le kellett mondani a kancellár szerdára tervezett lengyelországi hivatalos látogatását, illetve csütörtökön sem tudja fogadni Berlinben az új luxemburgi miniszterelnököt, Xavier Bettelt. A szerdai kormányülést azonban – amely az új nagykoalíció összes miniszterének első közös tanácskozása lesz – személyesen akarja majd vezetni.

Síbalesetek szezonja?

Mintha átok ülne a német hírességeken, nem emlékszünk olyanra, hogy ilyen rövid időn belül ennyi síbaleset történjen velük.

Szegény Liam Neeson viszont élete végéig emlékezni fog arra a 2009. március 18-ra, amikor gyönyörű felesége, a remek színésznő Natasha Richardson síbalesetben elhunyt. A színésznő kezdő síelőként 16-án vett leckéket, és beverte a fejét. A kiszálló mentők mindent rendben találtak, és elmentek. Később Richardson fejfájásra panaszkodott, és egy kisebb helyi kórházba szállították, majd egyre nagyobb és jobban felszerelt létesítményekbe vitték, de későn – 18-án meghalt. A halálát egy agyi vérrög okozta. 45 éves volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik