Nagyvilág

Hagyták éhen halni a szíriai foglyokat

Sziriai-lazadok(210x140)(1).jpg (szíria, lázadók, )
Sziriai-lazadok(210x140)(1).jpg (szíria, lázadók, )

Több szíriai fogoly halt éhen egy, a kormány által ellenőrzött börtönben Aleppó városában.

Az elmúlt két napban nyolc bebörtönzött szenvedett éhhalált – állította az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű londoni központú civil szervezet. Egyidejűleg arra szólította fel a különböző humanitárius csoportokat, hogy élelmiszerrel és gyógyszerekkel igyekezzenek segíteni a szóban forgó börtönt, ahol embertelen körülmények között állítólag mintegy 3000 személy raboskodik.

A hírek szerint kritikus a helyzet a Damaszkusz közvetlen közelében lévő  palesztin menekülttáborban is. A szíriai fővárostól délre fekvő Jarmúkban, ahol  több ezer főt befogadó menekülttábor működik, a londoni szervezet szerint az elmúlt napokban ugyancsak több ember vesztette életét élelmiszer-, illetve gyógyszerhiány miatt.

Valerie Amos, az ENSZ humanitárius ügyekért felelős főtitkárhelyettese New York-i közleményében ugyancsak felhívta a figyelmet arra, hogy a humanitárius csoportok több olyan helyre nem juthatnak el, ahol menekültek élnek, illetve emberek raboskodnak. A jarmúki tábort ezek között említette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik