Nagyvilág

Felgyújtották a zebracsíkos Hummert

Marian-Kotleba(1)(960x640).jpg (Marian Kotleba)
Marian-Kotleba(1)(960x640).jpg (Marian Kotleba)

Marián Kotleba, új besztercebányai megyefőnök autóját néhány órával az után gyújtották fel, hogy letette megyefőnöki esküjét.

A Hummer márkájú luxusgépkocsit, amely Kotleba kampánymenedzserének, Miroslav Belickának a tulajdonát képezte, Kotleba használta. Az autó teljesen kiégett, a rendőrség 25 ezer euróra (mintegy 7,5 millió forint) becsüli a kárt – írja az Origo.

Kotleba meglepetésre megnyerte a novemberi megyefőnök-választást, maga mögé utasítva a régió eddigi vezetőjét, Vladimír Mankát, aki a baloldali kormánypárt, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) jelöltje volt.

A 36 éves Kotleba, a parlamenten kívüli Mi Szlovákiánk Néppárt (LSNS) elnöke megfigyelők szerint cigányellenes programjával győzött, és nem rejtette véka alá a náci Németország bábjaként működő második világháborús szlovák állam iránti szimpátiáját sem.

A besztercebányai rendőrség szóvivője, Mária Faltániová a Pluska.sk nevű internetes lapnak megerősítette, hogy a Kotleba által használt autót szándékosan gyújtották fel.

Az LSNS ötezer euró (másfél millió forint) jutalmat tűzött ki annak, aki megtalálja az elkövetőt.

Miroslav Belicka politikai terrorcselekménynek nevezte a Hummer felgyújtását, közvetlen kapcsolatot látva az eset és Kotleba néhány órával korábbi megyefőnöki beiktatása között.

Ezekkel a Hummerekkel csak a baj van

Ha Hummer terepjáró, akkor mindenkinek a balatoni incidens jut az eszébe, amikor kiderült, hogy a Balaton jege nem bírja el ezeket a többtonnás terepjárókat. Újra itt a tél, így arra figyelmeztetjük olvasóinkat, ne menjenek autóval a jégre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik