Nagyvilág

A nagy hideg miatt vannak bajban a szírek

szíria (szíria)
szíria (szíria)

A szokatlan téli időjárásban a menekültek helyzetén próbál javítani az ENSZ Szíriában.

Az ENSZ humanitárius ügyekben illetékes főbiztosa néhány órás látogatást tett szombaton Szíriában, és arról tanácskozott a damaszkuszi kormány illetékeseivel, hogyan lehetne javítani a menekültek helyzetén a térségben szokatlanul keménynek számító téli időjárásban.

Valerie Amos Libanonból érkezett a szíriai fővárosba, de a tervezettnél később, éppen a kemény téli körülmények miatt. Mint mondta, most Libanonban is azzal van főképp elfoglalva az ENSZ, hogy segítsen a bajban lévőknek, főleg a szíriai menekülteknek.

Alexa tombolt

Kinda Samat szociális ügyi miniszter így nyilatkozott a megbeszélések után: megállapodtak abban, hogy Damaszkusz jobban együttműködik a nemzetközi szervezetekkel, hogy minél több segítséget tudjanak adni az ország egész területén mindenkinek, aki “megérdemli”. Nem fejtette ki, hogy kiket ért ez utóbbiakon.

Úgy tűnt, hogy szombat délutánra elmúlt az Alexa nevet viselő közel-keleti hóvihar, és kiderült az ég Szíria felett. A hőmérséklet azonban fagyos maradt.

Többen megfagytak

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet szerint, amelynek székhelye Londonban van, de kiterjedt szíriai informátorhálózattal rendelkezik, megfagyott egy szíriai felkelőcsoport körülbelül negyvenéves helyi parancsnoka az ország középső részén lévő Hula város közelében, valamint megfagyott egy vele lévő másik, körülbelül harmincéves férfi is. A felkelőszervezet, amelyhez a parancsnok tartozott, a Szukur as-Sam.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik