Nagyvilág

Takarékosságból hagyja ki Mandela temetését Netanjahu

Az izraeli miniszterelnök állítólag az utazás magas költsége miatt nem megy Dél-Afrikába.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök korábbi szándéka ellenére nem utazik Dél-Afrikába Nelson Mandela – jelentette vasárnap este az izraeli média.

Másfél millió euró

A cseh miniszterelnöknek egyszerűen nem volt kedve a temetésre menni. Ezt egy bekapcsolva felejtett mikrofon miatt tudhatta meg az egész világ.

Az AFP hírügynökség az állami rádióra és a Háretz izraeli napilap információira hivatkozva azt írta: Netanjahu azért mondta le keddi johannesburgi útját,mert túl sokba kerülne a repülő: körülbelül másfél millió euróba. Ebben a biztonsági emberek és felszereléseik szállítása is benne lenne.

Sokba kerül a kormányfő az adófizetőknek

Az AFP emlékeztet, hogy Netanjahu-nak meglehetősen kényes az effajta költségek kérdése, hiszen a média az utóbbi időben éles bírálatokkal illette őt amiatt, hogy az adófizetők 700 ezer eurójába került három rezidenciájának a fenntartása. Nyilvánosságra hozták miniszterelnöki rezidenciájának költségeit, amelyből kiderült, hogy négy év alatt 80 százalékkal emelkedett az összeg, amelyet az adófizetők a Netanjahu család háztartására költöttek. A médiában valóságos botrányt kavart az El Al izraeli légitársaság csaknem félmillió sékeles számlája is, amely tartalmazta a kormányfő duplaágyas hálófülkéjének árát is.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik