Nagyvilág

Vizezik a csirkehúst a britek

Megeshet, hogy a fagyasztott csirkemell akár egyötöde is víz.

A boltok így spórolnak. Maga a folyamat úgy néz ki, hogy betonkeverőszerű gépekben alámerítik a húst, és utána még hozzáadnak néhány foszfátot is, hogy megkössék a folyadékot. Ráadásul például a Brazíliából importált húst már eleve úgy hozzák be, hogy van benne kukoricaolaj és só – írja az Index.

A hatóság most ott tart, hogy még azt sem tudták eldönteni, törvényes-e ez az egész. A mérések szerint az éttermekben még több víz van a húsban, az olcsóbb helyeken akár 40 százalék is. A gyártók egyébként azt mondják, hogy a vizezéstől finomabb lesz a hús.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.