Nagyvilág

Fegyveres ékszerrablás Párizs szívében

párizsi ékszerrablás (ékszerrablás, Párizs, luxusóra, )
párizsi ékszerrablás (ékszerrablás, Párizs, luxusóra, )

241 millió forint értékben raboltak el luxusórákat a francia fővárosban.

800 ezer eurónyi ékszert zsákmányoltak fegyveres tolvajok, akik Párizs központjában, a híres Vendome tér közelében található ékszerüzletbe rontottak be. Pisztollyal fenyegették meg az eladókat, majd több luxusórát elvittek.

Fotó: AFP

A fegyveres rablóknak sikerült elmenekülniük a helyszínről. Sajtóhírek szerint egy férfi és egy nő a tettes. Amíg a férfi a revolverét az eladókra fogta, a nő húsz órát rakott el.

Egymást érik a rablások

Szeptember elején egy másik ékszerboltot is kiraboltak a Vendome téren. Akkor egymillió euróra (300 millió forintra) volt becsülhető a kár. Októberben pedig egy 15 főből álló fegyveres kommandó a Vacheron Constantin márka párizsi üzletét rabolta rekordidő alatt. A volt Jugoszlávia tagállamaiból származó rablókat akkor néhány órán belül előállította a rendőrség.

A BBC emlékeztetett, júliusban 103 millió euró értékben zsákmányolt ékszert egy fegyveres Cannes-ban. Ez minden idők egyik legnagyobb ékszerrablásának számít. A maszkot viselő rabló a dél-francia város egyik luxushoteljében fényes nappal vitte el az ékszereket.

Kapós volt az ékszer az idei cannes-i filmfesztivál ideje alatt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik