Nagyvilág

Újabb sokkoló videó Szíriáról, gyerekekkel

Bomba robbant gyerekek mellett, miközben interjút készítettek velük. Menekülés közben valaki mindent felvett.

Szíriában továbbra is elkeserítő a helyzet, az országban két és fél éve tört ki a polgárháború, ez idő alatt több mint tizenegyezer gyermek- és fiatalkorút öltek meg. Az Oxford Research Group nevű agytröszt kutatása szerint a 17 éven aluli szíriaiak közül idén augusztusig legalább 11 420-an vesztették életüket a polgárháború 2011 márciusi kitörése óta.

Közülük 128-cal az augusztus 21-i Damaszkusz környéki ideggáztámadás végzett, 389-et orvlövészek lőttek agyon, 764-et pedig kivégeztek. A jelentés szerint sokakat otthonukban, közösségükben napi tevékenységek közben – például iskolába menet vagy kenyérért sorban állva – robbantottak fel. Voltak, akik kereszttűzbe kerülve lelték halálukat, és egyeseket meg is kínoztak. A fiatal áldozatok 70 százalékával robbanóeszközök, negyedükkel kézifegyverek végeztek.

Az Euronews most a Youtube-ra töltött fel egy videót, amelyből a számok mögé nézve szinte testközelből élhetjük át, hogy hogyan is élnek arrafelé az egészen kicsi gyerekek. A videó elején az látszik, ahogy interjút ad három gyerek, akik mellett egyszercsak felrobban egy bomba, és menekülni kezdenek. A képek sokkolóak, a jó hír, hogy a gyerekek mindannyian túlélték az esetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik