Nagyvilág

Megszólalt a torz arcú ember, aki a pápa miatt lett sztár

Ferenc pápa szokásos audienciáján áldotta meg a férfit, a fotó bejárta az internetet. Most elmesélte, mit érzett abban a pillanatban, amikor valaki végre nem félt tőle.

Az 53 éves Vinicio Riva arcát csomók borítják egy genetikai betegség miatt, de ez a pápát egyáltalán nem zavarta. Amikor Ferenc pápa odalépett a férfihoz, a vele lévő nő azt hitte, hogy majd az ő kezét fogja meg. Ehelyett Viniciohoz lépett, és megölelte. “Annyira szorosan ölelte, hogy azt hittem, vissza se adja” – mesélte a kísérője.

“Nem félt tőlem, sem a betegségemtől. Anélkül ölelt meg, hogy beszéltünk volna. Reszkettem, egyben melegség járt át. 10 évet fiatalodtam abban a pár percben” – nyilatkozta a férfi, akiről a CNN készített videót.

A pápa az audiencia végén állt meg néhány percre, hogy megölelhesse a férfit. A pápa az audiencián megsimogatta a férfi arcát, megcsókolta majd megáldotta. Ferenc pápa nem először tesz ilyet, épp ellenkezőleg, különösen nagy figyelmet fordít arra, hogy szeretettel fogadja a társadalomból kitaszítottakat, így mutatva példát a híveknek. Volt, hogy egy hajléktalant hívott meg vacsorázni, míg egy másik alkalommal szintén egy láthatóan nagyon beteg ember miatt szállt ki a pápamobilból.

Ferenc pápa nemcsak ebben tér el elődjétől, XVI. Benedektől. Legutóbb még azt is hagyta, hogy egy kisfiú foglalja el székét. Ferenc pápa a Szent Péter téren szónokolt a nagyszülői szerepek fontosságáról, amikor egy kisfiú a Szentatya mögé osont és helyet foglalt a hófehér székben. Miután a pápa észlelte a gyerekcsínyt, odament a fiúhoz, aki egész egyszerűen átölelte őt. A jelenetet több tízezer hívő látta a téren, Ferenc pápa pedig csak mosolygott az egészen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik