Nagyvilág

Botrányos Louis Vuitton-reklám a Vörös téren

Louis Vuitton-reklám a Vörös téren (louis vuitton, )
Louis Vuitton-reklám a Vörös téren (louis vuitton, )

Az óriási utazóbőrönd egy kiállítást harangoz be, amelyen Hemingway, Garbo és Deneuve táskáit is bemutatják.

A Vuitton-márka motívumaival és színeivel díszített hatalmas utazóláda formájú pavilont közvetlenül a moszkvai luxusáruház szomszédságában állították fel a napokban. A párizsi cég a különleges reklámmal a GUM fennállásának 120. évfordulója keretében a jövő hétfőn megnyitni tervezett kiállítását harangozta be. A pavilonban olyan világhírességek bőröndjeit és utazótáskáit akarták bemutatni, mint Ernest Hemingway amerikai író, vagy Greta Garbo svéd, valamint Catherine Deneuve francia színésznő.


Fotó: AFP

A 9 méter magas és 30 méter hosszú pavilon nemcsak a Vörös téren álló Lenin-mauzóleumot védő kommunistákat és a kormányzó Egységes Oroszország pártot zavarta, hanem városvédők is felemelték szavukat az ideiglenes építmény ellen. Szerintük az rontja az UNESCO által kulturális világörökségnek nyilvánított és 1990-ben a világörökségi listára felvett Vörös tér műemlékegyüttesének látványát.

A Moszkva egyik fő turista látványosságának számító, a Kreml fala mellett húzódó történelmi tér évek óta nagyszabású kulturális vagy éppen sportrendezvényeknek ad helyet. Ott zajlott a Szpasszkaja Basnya elnevezésű nemzetközi fúvószenekari fesztivál, a Selyemút-rali indítására is ott került sor, és arra is volt példa, hogy a Lenin-mauzóleumot hatalmas vászonnal takarták el, amely épp az adott eseményt reklámozta.

Az orosz Társadalmi Kamarában már kezdeményezték, hogy több moszkvai történelmi helyszínhez hasonlóan a Vörös téren se lehessen kereskedelmi tevékenységet folytatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik