Nagyvilág

Arc nélküli embert áldott meg a pápa

Szokásos heti audienciája végén szakított időt a férfira.

Úgy tűnik, Ferenc pápa tényleg komolyan gondolja, amiről a Twitteren beszélt, miszerint a katolikus egyház fejének minden embert szolgálnia kell, különösen a szegényeket, a gyengéket és a sebezhetőeket.

Erre utal, hogy most ismét azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy olyan embert áldott meg, aki kinézete miatt nagy valószínűséggel rengeteg elutasítással és diszkriminációval szembesül a mindennapi életben. Egy arc nélküli emberről van szó, akit a szokásos heti audienciáján áldott meg.

Két héttel ezelőtt ugyanez történt, akkor a pápa egy neurofibromatózisban szenvedő férfit áldott meg, aki erre úgy emlékszik a mai napig, hogy olyan volt, mintha a mennyországban lett volna.

A Dalily Mail szerint a mostani eset azt jelzi, hogy a pápa hagyományt kíván teremteni abból, hogy az audienciákon beteg embereket karol fel.

A lap megjegyzi azt is, Ferenc pápa elképesztően sikeres, már ami a hívek visszaszerzését illeti. Nagy-Britanniában például 20 százalékkal nőtt a templomba járó katolikus hívők száma, és világszerte megfigyelhető ez a tendencia.

A fotóért kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik