Nagyvilág

Gyilkos ciklon csapott le Szardíniára

szardínia (szardínia, )
szardínia (szardínia, )

Vihar pusztított hétfőn az olaszországi szigeten, a legfrissebb hírek szerint az ítéletidőben 12-en meghaltak.

A hatóságok közlése szerint a földközi-tengeri szigeten többen eltűntek, több száz embernek el kellett hagynia lakhelyét. A Kleopátra ciklon házakat, hidakat és autókat tett tönkre, a hatalmas esőzés és a nagy erejű szél súlyos anyagi károkat okozott.

A sziget északkeleti részén lévő Olbia városában egy család három tagja vesztette életét, gépkocsijukat egy összedőlt híd temette be. A hömpölygő víz autókat sodort el, és többen így vesztették életüket.

A halálos áldozatok között sajtójelentések szerint legalább egy rendőrtisztviselő és több idős nő is van. Számos sérültet kórházakban ápolnak. A hatóságok hétfő késő este több embert még eltűntként tartottak nyilván.

A szigeten még az éjszakai órákban is kaotikus állapotok uralkodtak. Az olasz televízió valóságos horrorképeket sugárzott a kiáradt folyók által elárasztott utakról és házakról, az elsodort autókról.

Szardínia több régiójában megszűnt az áramszolgáltatás, és emberek százainak kellett elhagyni otthonát. A sziget hatóságai az ország központi szerveitől kértek segítséget.

A vonatközlekedés több helyen leállt, a repülőgépek és a kompok többórás késéssel közlekedtek. A szardíniai iskolák nagy részében kedden szünetel a tanítás.

A meteorológiai előrejelzések szerint a Kleopátrát kísérő esőzések kedden is folytatódnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik