Nagyvilág

Két gázvezeték is felrobbant

gázrobbanás (gázrobbanás)
gázrobbanás (gázrobbanás)

Az egyik Lengyelországban, itt hárman meghaltak, tíz ember pedig megsebesült. A másik Texasban történt, ahol ki kellett telepíteni egy kisváros lakóit.

A lengyelországi baleset Poznan környékén, Jankow Przygodzki faluban történt. A tíz sérültet kórházba vitték, közülük egy gyermek és egy felnőtt állapota súlyos. A szerencsétlenség következtében több ház kigyulladt. A robbanás egy helyi vezetékben történt, amelyet korszerűsítenek. A csővezeték üzemeltetője, a Gaz-System S.A. vállalat szóvivője még nem tudott válaszolni arra, hogy mi okozta a robbanást, így nem tudni, hogy a felújítási munkák miatt történt-e a baleset.

A texasi Milfordnál egy fúrótelepen történt a robbanás. A Dallastól mintegy 80 kilométernyire délkeletre fekvő, 700 lakosú Milton lakóit a rendőrség a település elhagyására kérte. Az utakat a baleset helyszínétől egy több mint másfél kilométeres sugarú körben lezárták. Az első híradások áldozatokról nem számoltak be. Az NBC televízió dallasi stúdiója szerint a vezeték érintett szakaszát lezárták és a szakértők hagyják kiégni a vezetékrészben lévő gázt.

Fotó: MTI/EPA/Tomasz Wojtasik

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik