Nagyvilág

Otthon golfozik a nálunk börtönre ítélt horvát politikus

radimir cacic (radimir cacic)
radimir cacic (radimir cacic)

Luxuskörülmények közt tölti büntetését az M7-esen halálos balesetet okozó Radimir Cacic.

Több horvát lap is cikkezett szerdán arról, hogy a jogerősen börtönre ítélt Radimir Cacic milyen kényelemben tölti mindennapjait. Az egyik újság egész fotósorozatot közölt a Pula közelében található börtönben raboskodó politikusról. Az egyik újságíró a jogállamiság komédiájaként, de leginkább megcsúfolásaként írt az esetről – olvasható a Kitekintő cikkében.

A horvát politikus 2010. január 8-án az M7-es autópályán rohant bele egy személyautóba. A vétlen autó két utasa a balesetben meghalt. Az akkor még miniszterelnök-helyettesi posztot betöltő politikus pere tavaly szeptemberben kezdődött Kaposváron. A politikust, aki az ítélethirdetést követően távozott hivatalából, a Kaposvári Törvényszék novemberben jogerősen egy év és tíz hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte.

Miután Radimir Cacic kérte, hogy hazájában tölthesse le a büntetést, a zágrábi megyei bíróság január elején megkapta a magyar igazságszolgáltatástól a Cacic-per iratait. A horvát bíróság megerősítette a kaposvári ítéletet: a volt kormányfő-helyettes egy év és tíz hónap börtönt kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik