Nagyvilág

Több mint 120-an veszhettek a Szaharába

sivatag(210x140)(1).jpg (sivatag)
sivatag(210x140)(1).jpg (sivatag)

Újabb holttesteket találtak a sivatagban.

Legalább 87, vélhetően Európába tartó nigeri menekült holttestére bukkantak szerdán a Szaharában. Az áldozatok az Algéria felé vezető, embercsempészek által gyakran használt útvonalon lelték halálukat, mintegy 10 kilométerre az algériai határtól. Köztük 7 férfi, 32 nő és 48 gyermek volt.

Hétfőn már 35 holttestre bukkantak. Feltehetően lefulladt az őket szállító jármű, és gyalog próbálták folytatni útjukat. A halál oka nagy valószínűséggel kiszáradás volt.

Az észak-nigeri Arlit település polgármestere a hét elején annak az aggodalmának adott hangot, hogy embercsempészetről van szó. A menekültek valószínűleg a Földközi-tengerhez indultak, hogy Európába próbáljanak eljutni, vagy Algériában akartak munkát keresni – jelentette ki polgármester.

A jobb élet reményében Európába tartó migránsok több ezer dollárt is hajlandók kifizetni embercsempészeknek, hogy átvigyék őket a Szaharán. Ezután Algériában vagy valamelyik másik észak-afrikai országok hajóra szállva próbálnak meg illegálisan eljutni az Európai Unió valamelyik tagországába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik