Nagyvilág

Fegyverrel és lőszerekkel ment iskolába

pisztoly(1)(960x640).jpg (pisztoly, )
pisztoly(1)(960x640).jpg (pisztoly, )

Kézifegyverrel és 400 lőszerrel érkezett egy Washington állambeli iskolába egy 11 éves diák.

A kiskorú fiút őrizetbe vették, és kihallgatása megkezdődött. Az incidens a Washington államban lévő Vancouver városának egyik iskolájában történt, senki nem sérült meg. Rendőrségi források szerint a fiúnál több kés is volt.

A mostani eset immár a negyedik hasonló iskolai fegyveres incidens az Egyesült Államokban. Hétfőn egy 12 éves tanuló a nevadai Sparks városában egy általános iskolában agyonlőtte tanárát, két iskolatársát megsebesítette, majd öngyilkosságot követett el. A fiú otthonról szerezte a fegyvert.

Egy nappal később a kaliforniai rendőrség lelőtt egy 13 éves diákot, akinél légpuska volt, de azt lőfegyvernek vélték. Szerdán pedig Massachusetts államban egy 14 éves diák iskolájának közelében 24 éves tanárnőjét lőtte agyon.

Az Egyesült Államokban tavaly heves társadalmi vita kezdődött a lőfegyverek tartásának és beszerzésének szigorításáról, miután 2013. december 14-én egy ámokfutó 26 emberrel – köztük 20 kisgyerekkel – végzett a Connecticut állambeli Newtown egyik általános iskolájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik