Nagyvilág

Otthonról szerezte a fegyvert a lövöldöző 12 éves

nevadai lövöldözés (nevadai lövöldözés)
nevadai lövöldözés (nevadai lövöldözés)

Otthonról szerezte a fegyvert az a 12 éves tanuló, aki a hét elején a nevadai Sparks városában egy általános iskolában agyonlőtte tanárát, két iskolatársát megsebesítette, majd öngyilkosságot követett el.

Az illetékes amerikai hatóságok kedd esti közlése szerint az eddigi vizsgálat kiderítette, hogy a diák a lövöldözéshez használt félautomata fegyvert saját otthonából szerezte. Azt azonban egyelőre nem közölték, hogy miként juthatott a fegyverhez.

A rendőrség tájékoztatott arról is, hogy a szülők együttműködnek a hatóságokkal. Várható azonban, hogy eljárást kezdeményeznek ellenük.

Fotó: AFP/David Calvert

A lehetséges indítékokkal kapcsolatban továbbra sem hangzott el semmi, így egyelőre sejteni sem lehet, hogy a 12 éves diák konkrét gyilkolási szándékkal érkezett-e az iskolába, vagy pedig hirtelen felindulásból ölt.

Sajtóértesülések szerint a tanárral azután végzett, hogy az a fegyver letételére szólította fel. Előtte már több iskolatársára rálőtt. Közülük kettőt válságos állapotban szállítottak kórházba, de nincsenek életveszélyben.

Az Egyesült Államokban tavaly heves társadalmi vita kezdődött a lőfegyverek tartásának és beszerzésének szigorításáról, miután 2013. december 14-én egy ámokfutó 26 emberrel – köztük 20 kisgyerekkel – végzett a Connecticut állambeli Newtown egyik általános iskolájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik