Nagyvilág

Japán-amerikai hadgyakorlat indul: Észak-Korea készültségben

Katonai-helikopter(960x640)(4).jpg (helikopter, )
Katonai-helikopter(960x640)(4).jpg (helikopter, )

Megkezdődött kedden a közös japán-amerikai hadgyakorlat a szigetország nyugati Siga prefektúrájában, a katonai manőverek idejére Észak-Korea teljes készültségbe helyezte hadseregét.

Az október 18-ig tartó hadgyakorlaton amerikai tengerészgyalogosok és a japán hadsereg szárazföldi erői vesznek részt.

Eredetileg azt tervezték, hogy összesen 330 katonát vetnek be, de a Fitow tájfun miatt százzal kevesebb amerikai katona érkezett az Aibano gyakorlóterepen zajló hadgyakorlatra, amelyen tengeri kutató-mentő feladatokat végeznek, illetve segélyek eljuttatását gyakorolják. Első ízben vetnek be ilyen hadgyakorlaton MV-22 Osprey típusú amerikai billenőrotoros repülőgépet, amely függőleges fel- és leszállásra képes, helikopterként és légcsavaros repülőgépként is működhet egyaránt.

Október 25-én egy újabb japán-amerikai hadgyakorlat kezdődik Kocsi prefektúrában, az amerikai és japán katonák ugyancsak kutató-mentő feladatokat fognak begyakorolni szökőár esetére.

Röviddel a mostani hadgyakorlat megkezdése előtt Észak-Korea teljes készültségbe helyezte hadseregét, és közölte, hogy azonnal elfojt minden provokációt, amely a katonai manőver idején történik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik