Nagyvilág

Lezuhant egy személyszállító – vannak túlélők

lezuhant-kisrepulo(960x640)(1).jpg (lezuhant kisrepülő)
lezuhant-kisrepulo(960x640)(1).jpg (lezuhant kisrepülő)

A repülőgép Ondo tartomány nemrégiben elhunyt kormányzójának holttestét és a gyászoló hozzátartozókat vitte a temetésre.

Röviddel a felszállás után lezuhant egy repülőgép húsz emberrel a fedélzetén a lagosi nemzetközi repülőtéren; hírügynökségi jelentések szerint a balesetben legalább tizenöten életüket veszítették. Az Associated Airlines nigériai légitársaság járata húsz emberrel – a személyzettel együtt – a fedélzetén a fővárostól 225 kilométerre dél-nyugatra található Akure városába tartott – közölte Joe Obi, a nigériai repülésügyi minisztérium szóvivője.

A gép hajtóműve leállt, a pilóta megpróbált visszafordulni, hogy kényszerleszállást hajtson végre, azonban nem járt sikerrel, a repülő a földbe csapódott és azonnal lángba borult – közölte a rendőrség egy neve elhallgatását kérő tisztségviselője.

A katasztrófavédelem szerint a hatóságok megindították a vizsgálatot, a baleset oka egyelőre ismeretlen. “Találtunk halálos áldozatokat, néhány embert azonnal kórházba szállítottak, a balesetnek túlélői is voltak” – nyilatkozta Obi.

A Channels TV helyi televíziós társaság arról számolt be, hogy a repülőgép Ondo tartomány nemrégiben elhunyt kormányzójának holttestét és a gyászoló hozzátartozókat szállította a politikus temetésére. A repülőtér egyik munkása látta, amint a mentésben részt vevők a romok közül egy koporsót emeltek ki.

A baleset egyik szemtanúja szerint a lezuhant gép a brazil Embraer repülőgép gyártó vállalat első, nemzetközileg is sikeres típusa, az EMB-110-es Bandeirante típusú repülőgép volt – olvasható a Reuters hírügynökség jelentésében.

A repülőgép-szerencsétlenségek viszonylag gyakorinak számítanak Nigériában, amely annak ellenére meglehetősen rossz repülésbiztonsági statisztikákkal rendelkezik, hogy az ország gazdasága a második legnagyobbnak számít az afrikai kontinensen. Az utóbbi két évtized legsúlyosabb balesete tavaly júniusban történt, amikor a Dana Air légitársaság gépe egy lagosi lakónegyedre zuhant, a tragédiában 163 ember vesztette életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik