Nagyvilág

Döntött a bíróság Michael Jackson halála ügyében

Az esküdtszék most egyhangúlag elutasította az énekes utolsó turnéjának szervezője ellen indított eljárást, amely során a Jackson család egymilliárd dollárra perelte a céget, mert szerintük olyan orvosra bízta őt, aki túladagolta gyógyszereit.

Az esküdtek álláspontja szerint az orvos, Conrad Murray – aki jelenleg börtönbüntetését tölti Jackson halála miatt – nem volt alkalmatlan a feladatra, amellyel megbízták.

Az AEG Live mindvégig azzal védekezett, hogy az orvost nem ők, hanem maga Jackson választotta. A cég ügyvédje a döntés ismertetését követően közleményt adott ki, amelyben kiemelte, hogy az esküdtszék teljes egészében ártatlannak minősítette a szervezőket az ügyben, és egyértelműen kimondta, hogy nem az AEG okozta a tragédiát.

A Jackson családot képviselő jogászok csalódottságuknak adtak hangot, és bejelentették, hogy minden további jogi lehetőséget megragadnak annak érdekében, hogy keresetüket sikerre vigyék.

A család egymilliárd dollárnyi kártérítést is követelt a cégtől, mert ennyire becsülték az énekes halála miatt meghiúsult koncertkörút bevételét.

Michael Jackson 50 éves korában, 2009. június 25-én halt meg a Propofol nevű kórházi altató és több nyugtatószer túladagolása miatt. Conrad Murrayt 2011-ben ítélték négy év börtönre gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

Az énekes már négy éve meghalt, a videómegosztókon azonban még továbbra is népszerű: Remember The Time.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik