Nagyvilág

Dekoltázsok és tiltások az egyetemeken

A Kaposvári Egyetem szigorú öltözködési szabályai után összeszedtünk néhány külföldi példát a témában. Az angolszász egyetemeken reggelente rengeteg dologra kell figyelni a tükör előtt.

Ahogy már korábban megírtuk, sem az ápolatlan arcszőrzet, sem a rövidnadrág, sem a dekoltázs nem megengedett október 1-jétől Kaposváron. Ha a hallgatók ennek hatására mennének külföldre tanulni, figyelem, máshol sem fenékig tejföl az élet, mindenhol vannak olyan öltözködési szabályok, amiknek meg kell felelni.

Hamptonban tilos a lógós gatya

Az angliai Hampton Universityn az egyetem teljes területén tiltott viselet a fejpánt és a fejkendő, a hallgatók ezeket csak a tanítási időn túl hordhatják. A hölgyek számára azonban mindennemű sapka vagy fejfedő a tilos ruhadarabok közé tartozik, ez alól csak a vallási okokból hordottak élveznek felmentést. A hamptoni házirend is tiltólistára tette a csupasz lábfejet mint viseletet, valamint külön felhívják a figyelmet arra, hogy a nadrág mögül (vagy alól) nem villanhat ki az alsónadrág, sem a nőknél, sem a férfiaknál.

Katonai egyenruhában nem lehet órára menni

A cambridge-i Queens College külön egyetemi talárt rendszeresített hallgatóinak, ezeket a beiratkozás után tudják megrendelni az elsőévesek. Az egyetemi szabályzat külön felhívja a figyelmet arra, hogy a nem megfelelő öltözet maga után vonhatja azt, hogy a hallgatót nem engedik lediplomázni. Ha valaki mégis arra ébredne reggel, hogy ő katonai egyenruhában megy órára, biztos lehet benne, hogy nem fogják beengedni az egyetem területére, de papi reverendát sem ölthet magára kedvtelésből senki.

A Harvardon már tradíciója van az iskolai egyenruhának

Az amerikai filmekből jól ismert egyenruhák már majdnem három évtizede jelen vannak a Harvard egyetem mindennapjaiban. Az intézmény 1789-ben vezette be a kék-szürke kabátot kötelező viseletként.

A campusokban azonban a legtöbb amerikai egyetemen a szabadság az úr, ide a hallgatók szinte bármilyen viseletben kilátogathatnak. A Stanford Egyetem buzdítja is a hallgatóit arra, hogy kényelmes viseletben, az időjárásnak megfelelően érkezzenek a hatalmas parkba.

Texasban villanhat a tetkó

Nem minden amerikai intézmény ennyire szigorú, ha öltözködési szabályokról van szó, Texas államban tavaly enyhítették a vonatkozó szabályokat, sokak örömére már közszemlére lehet tenni a tetoválásokat – néhány kivétellel. Az utcai bandákra utaló feliratok és szimbólumok, valamint az uszító rajzok ezentúl is a tiltólistán maradnak.

Jókora dekoltázzsal buzdítanak pom-pom helyett

Van Amerikában egy egyetem, ahol az iskolai csapat szurkolói mindent megtesznek, hogy motiválják kedvenceiket. A pom-pom lányok elavult módszerei helyett ezek a lányok inkább jó mély dekoltázst villantanak, szinte mindig és mindenhol.

A Kansas Egyetem lányai már saját twitter-fiókkal is rendelkeznek, majdnem hetvenezer követővel és több mint ötezer bejegyzéssel.

Vigyázat, a képeken szereplő hölgyeket biztosan nem engednék be Kaposvárra!

Forrás: Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik